Trajectbegeleider in Groepsverband Buro Andersom

Help anderen weer op weg

Word jij onze nieuwe trajectbegeleider?

⏰ 24-32 uur per week 
🤝 Dienstverband in overleg 
📌 Weert / Venlo / Venray

Maak van kleine successen grote ervaringen

Hoe complex, uitzichtloos of zorgelijk een situatie ook lijkt, wij geloven dat er voor iedereen een betere toekomst mogelijk is. Sommigen hebben daar vanwege problematiek, een ongunstig milieu of achterstanden nou eenmaal wat extra hulp bij nodig. Die hulp, afgestemd op de unieke wensen en situatie, bied jij.

Jij helpt mensen weer op weg in het leven, welke zijpaden hier misschien ook voor nodig zijn. Want wanneer huidige wet- en regelgeving in de weg staat met allerlei blokkades, durf jij het aan om samen met cliënten een alternatieve route te bewandelen. Wij geloven dat dit de enige manier is om écht van betekenis te zijn voor onze cliënten. Want de gebaande paden werken gewoonweg niet voor iedereen. Bouw op een unieke werkplek in een unieke organisatie mee aan een sterk en deskundig team dat 24/7 voor onze cliënten klaarstaat. Je draait hierbij geen nachtdiensten, want deze zijn extern belegd.

Jouw werk als trajectbegeleider

Binnen jouw werkdag begeleid en ondersteun jij cliënten bij praktische problemen die zij tegenkomen in het dagelijks leven. We dragen zorg voor een grote diversiteit aan doelgroepen, waarbij doorgaans sprake is van een dubbele diagnose en diverse problematieken. Denk hierbij aan financiële problematiek, een justitieel verleden, verslaving, sociale problematiek, agressie of geweld. We denken en handelen vanuit een systeemperspectief, waarbij we aandacht houden voor zowel het cliëntsysteem als het brede sociale systeem rondom de cliënt. Je werkt binnen ons team aan een toekomst die het best is voor zowel cliënt als maatschappij.

Dit zijn jouw taken en verantwoordelijkheden

Ondersteunen

Jij biedt mensen ondersteuning in hun eigen omgeving en past deze moeiteloos aan op het moment dat er wordt geschakeld tussen woonvormen. Jij bent een aanspreekpunt voor cliënten waar ze altijd op terug kunnen vallen bij vragen, onzekerheden of problemen.

Dit zijn jouw taken en verantwoordelijkheden

Maximaliseren

Dankzij jouw hulp ontdekken cliënten hun mogelijkheden en vervolgens leer jij hoe ze deze maximaal kunnen benutten. Dit doe je vanuit jouw natuurlijke energie, passie en drijfveer om alles uit het leven te halen. Jij laat het onderscheid zien tussen niet kunnen en niet willen veranderen.

Dit zijn jouw taken en verantwoordelijkheden

Waarborgen

Jij draagt verantwoordelijkheid om de kwaliteit van Buro Andersom te blijven garanderen. Wij gaan namelijk voor een vernieuwende aanpak die alle gevestigde hulptrajecten voorbijgaat. Want wij geloven dat dat de enige manier is om cliënten begeleiding te bieden die van langdurig effect is.

Dit zijn jouw taken en verantwoordelijkheden

Samenwerken

Jij bent een ware teamspeler die niet bang is om de mouwen op te stropen. Samen rollen we de projecten uit die het verschil voor de maatschappij maken. Wij werken samen in een hecht team dat echt van betekenis is voor elkaar. Met oprechte persoonlijke aandacht en korte lijnen gaan wij voor de beste samenwerking.

Jij bent ...

  • Proactief en daadkrachtig
  • Iemand die houdt van een uitdaging
  • Stressbestendig en flexibel
  • Communicatief, sociaal en klantgericht
  • Analytisch en oplossingsgericht
  • Vindingrijk, initiatiefrijk en je kunt binnen de geijkte kaders denken
  • Iemand met gevoel voor humor en relativeringsvermogen
  • Zelfstandig en je kunt omgaan met externe netwerken van de cliënt

Jij hebt ...

  • Minimaal een relevante afgeronde opleiding niveau MBO 3, 4 of 5, in richtingen zoals Sociaal Pedagogische Hulpverlening, MWD, Social Work of Toegepaste Psychologie
  • Meerdere jaren werkervaring in het werkveld

Wij zijn Buro Andersom

En wij bieden individuele begeleiding aan mensen met een persoonlijke en vaak complexe hulpvraag. Wij helpen deze mensen weer op weg. Want wij geloven dat er voor iedereen geschikte hulp te bieden is, hoe complex de situatie ook is. Dit kan bijvoorbeeld het zoeken naar een geschikte woonplek of het bouwen aan een stevig sociaal netwerk zijn. Maar ook het leren omgaan met een verslaving of het op orde brengen van de financiële situatie. Ons doel? Zorgen dat de cliënt de draad weer op kan pakken en naar de toekomst durft te kijken.

Zo werkt werken bij Buro Andersom

Wij bieden een contract aan voor bepaalde tijd. Maar omdat wij graag bouwen aan een toekomst samen, is er uitzicht op verlenging of onbepaalde tijd. De werktijden zijn afhankelijk van de locatie en de hulpvraag van de cliënt. Wij bieden hierbij de ruimte om jezelf te ontwikkelen en aan je carrière te werken. Het salaris dat wij bieden is conform CAO Sociaal Werk.

Heb je zin om deze uitdaging aan te gaan?


Stuur je sollicitatiebrief en CV dan naar onze contactpersoon Clint Theunissen via personeelsadministratie@buro-andersom.nl. Ook voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek ben je vrij om contact op te nemen.

Wat je vraag ook is, neem gerust contact met ons op!

Stuur een bericht

Liever teruggebeld worden?