Ik zoek ondersteuning

Hulp bij uitzichtloosheid

Het leven loopt niet altijd zoals je zou willen. Iedereen maakt gebeurtenissen mee die ervoor kunnen zorgen dat je vastloopt. Je verliest bijvoorbeeld je baan of komt in een scheiding terecht. Dit zijn moeilijke gebeurtenissen die je zicht op de toekomst kunnen belemmeren. Soms leidt een gebeurtenis zelfs tot een kettingreactie van opeenvolgende gebeurtenissen die er samen voor zorgen dat je de grip op je leven kwijtraakt.

Het verliezen van je baan kan bijvoorbeeld leiden tot financiële problemen en stress, waardoor je meer gaat drinken. Dat levert thuis weer spanningen op. Deze lopen zo hoog op dat het leidt tot een echtscheiding, waarbij je ook nog eens je woning moet verlaten vanwege achterstallige huurbetalingen. Je komt op straat terecht en dreigt afhankelijk te worden van het criminele circuit.

Samen krijgen we grip op jouw leven

Buro Andersom kan je helpen de regie terug te krijgen. Wij begeleiden en ondersteunen jou bij praktische problemen die jij tegenkomt in het dagelijks leven. Hierbij vinden we gelijkwaardigheid heel belangrijk: bij ons mag je jezelf zijn. We zijn nieuwsgierig naar jouw verhaal en willen je graag leren kennen.

Wij zijn jouw steun en toeverlaat bij:

• Het vinden van een geschikte woonplek
• Begeleiding bij het wonen
• Op orde brengen van geldzaken
• Versterken van zelfredzaamheid
• Omgaan met psychische problemen
• Opbouwen van een sociaal netwerk
• Leren omgaan met verslaving
• Hulp bij opvoeding
• Hulp bij dagelijkse bezigheden

Beschermd wonen

Zelfstandig wonen kan soms uitdagingen met zich meebrengen, waar je zelf niet het antwoord op hebt. In samenwerking met vijf andere zorginstellingen biedt Buro Andersom jou de ondersteuning en nabijheid die jij nodig hebt. Wij sluiten tijdelijk aan bij jou en zijn er als jij dat nodig hebt. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Zo zorgen wij ervoor dat je veilig en met passende ondersteuning en begeleiding kunt wonen en je leven kunt oppakken. Samen werken we aan het versterken van jouw kwaliteiten en de vaardigheden die jij nodig hebt om een leven te leiden dat bij jou past.

Zo gaan we samen te werk

Wij vinden het belangrijk om gedurende onze samenwerking een goede relatie op te bouwen. En dit doen we op de manier die bij jou past: we bieden jou de ruimte en flexibiliteit om te groeien. Je mag hierbij grenzen opzoeken en fouten maken, want daar leer je het meest van.

Dat betekent dat we jou aanspreken als je over de schreef gaat, maar dat we je ook steunen als het even tegenzit en iets niet lukt. Je leven gaat door met alle ups en downs die daarbij horen, maar wij laten je niet los. Je kunt op ons rekenen, óók in periodes dat het even wat minder gaat.

Meer over onze aanpak

Wat je vraag ook is, neem gerust contact met ons op!

Stuur een bericht

Liever teruggebeld worden?