Je wilt graag vooruit blijven kijken, maar wordt daarin belemmerd. Je hebt moeite om structuur te geven aan je leven. Wij kunnen je helpen (weer) regie te krijgen. Je kunt bij ons onder andere terecht voor ondersteuning bij het omgaan met psychische problemen, het vinden van een geschikte woonplek of het op orde brengen van je financiële situatie.

Waarbij kan Buro Andersom jou of jouw gezin onder andere ondersteunen:

  • Het versterken van de zelfredzaamheid
  • Het vinden van een geschikte woonplek
  • Het op orde brengen van je financiële situatie
  • Het opbouwen van een stevig sociaal netwerk
  • Het omgaan met psychische problemen
  • Hulp bij persoonlijke verzorging en huishoudelijke taken
  • Hulp bij opvoeden
  • Het krijgen van een gestructureerde en passende dagindeling
  • Het leren omgaan met verslaving
Bel mij terug
Vul a.u.b. uw naam in.
Vul a.u.b. uw telefoonnummer in.
Vul a.u.b. een terugbel tijd in.
Bel mij terug
Vul a.u.b. uw naam in.
Vul a.u.b. uw telefoonnummer in.
Vul a.u.b. een terugbel tijd in.

Aanbod Beschermd Wonen Noord- en Midden Limburg

Zelfstandig wonen kan soms uitdagingen met zich meebrengen, waar je zelf niet het antwoord op hebt. TeamBW biedt jou de ondersteuning en nabijheid die jij nodig hebt. Wij sluiten tijdelijk aan bij jou en zijn er als jij dat nodig hebt. 24 Uur per dag, 7 dagen per week. Zo zorgen wij ervoor dat je veilig en met passende ondersteuning en begeleiding kunt wonen en je leven kunt oppakken. Samen werken we aan het versterken van jouw kwaliteiten en de vaardigheden die jij nodig hebt om een leven te leiden dat bij jou past. Ben je 17 jaar of ouder? Dan ben je bij ons op de goede plek.

Hoe kun je je aanmelden?

Aanmelden voor beschermd wonen verloopt via de gemeente waar jij woont. Dit valt onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Als de gemeente jou Beschermd Wonen aanbiedt, ontvang je daarvoor een zogenaamde indicatie. Meer weten? Bel TeamBW: 0478 527 559.

 Hoe werkt het?

Als je in aanmerking komt voor beschermd wonen gaan we samen aan de slag. Het begint bij een veilige en fijne plek waar je kunt wonen. Op deze plek is er 24 uur per dag ondersteuning en begeleiding in jouw buurt.

Ons uitgangspunt is dat je zelf de regisseur bent van je eigen plan. We versterken waar jij goed in bent en wat jou zin geeft in het leven. Dat staat centraal in jouw begeleiding, van begin tot eind. We leren je anders te kijken naar de toekomst. Jouw eigen behoefte hierin staat voorop.

Ons doel is dat jij (weer) kunt meedoen in de samenleving op een manier die bij jou past. We gebruiken de uitgangspunten van Positieve Gezondheid. We kijken naar jou als persoon, vanuit een brede blik aan de hand van deze 6 domeinen:

lichaamsfuncties
mentaal welbevinden
zingeving
meedoen
dagelijks functioneren
kwaliteit van leven

Zo kun je veerkrachtig aan de slag met jouw lichamelijke, emotionele en sociale uitdagingen. We brengen dat in beeld, en schrijven dat op in een zogenaamd persoonlijk perspectief plan. Zo samen gaan we op weg naar jouw succes.

Waar kom ik te wonen?

Wij hebben verspreid over de regio verschillende woonmogelijkheden, zoals woningen in de wijk, maar ook appartementen en studio’s met een gemeenschappelijke ruimte. Misschien heb je al een geschikte woning. We kijken samen naar wat het beste past.

 Wie is TeamBW?

We stellen ons graag voor. TeamBW biedt Beschermd Wonen aan, in Noord- en Midden- Limburg.

Ons team bestaat uit professionals met een breed palet aan kennis en expertise. Wij denken niet in hokjes, in doelgroepen of in problemen. Maar we zien jou als mens met een ondersteuningsvraag. Wij vullen aan wat jou even niet lukt. En dat doen we vanuit onze kennis en ervaring. We snappen hoe het is om te vechten tegen een verslaving, niet lekker in je vel te zitten of niet altijd te kunnen voldoen aan de verwachtingen van jouw omgeving. Onze ervaringsdeskundigen weten als geen ander wat je doormaakt en dat het moed kost om weer door te gaan.

Onze teams zijn daarom samengesteld vanuit verschillende organisaties, namelijk:

verschillende organisaties

 

De werkwijze

1

Als je onze ondersteuning nodig hebt, vraag je bij de gemeente om hulp. De gemeente maakt een afspraak voor een persoonlijk gesprek met jou, om te kijken welke ondersteuning jij nodig hebt. Je kunt ook eerst contact opnemen met Buro Andersom. Wij helpen je vervolgens om in contact te komen met de gemeente. Ook dan wordt er eerst door de gemeente een persoonlijk gesprek met jou ingepland.

2

Als de gemeente ook vindt dat je ondersteuning nodig hebt, kun je met ons een afspraak maken. We komen dan naar je toe en maken samen met jou een persoonlijk ondersteuningsplan waarbij we jouw persoonlijke doelen voor ogen hebben.

3


De doelen zijn duidelijk en we weten waar we samen naartoe willen. De ondersteuning gaat van start. Als ondersteuners zijn wij er wanneer je ons nodig hebt, gedurende het hele traject.

4


Als alles goed verloopt, bouwen we langzaam de ondersteuning af, zodat je weer zelfstandig verder kunt.

Bel mij terug
Vul a.u.b. uw naam in.
Vul a.u.b. uw telefoonnummer in.
Vul a.u.b. een terugbel tijd in.
Test